HTML

A gondolkodó portál

„Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy.” (Theodore Roosevelt) Kik? Egykori és jelenlegi pozsonyi, prágai, budapesti és brünni egyetemisták (de úgy is mondhatjuk, hogy fiatal értelmiségiek – nem biztos, hogy azok vagyunk, de azoknak tartjuk magunkat) Kinek? Mindenkinek, akit érdekelnek a körülötte zajló közéleti, elsősorban magyar vonatkozású események (és persze az, ahogyan mi látjuk ezeket a dolgokat…) Kinek nem? A nacionalizmus, sovinizmus, antiszemitizmus és egyéb hírhedt „izmus” hirdetőinek távolmaradását nemcsak megköszönjük, de ha kell, teszünk is az eltávolításukért (vagyis: nem szeretnénk se zsidózni, se buzizni, se hülye tótozni). Még valami? Nem hiszünk az objektív nézőpontban, így magunkról se állítjuk, hogy elfogulatlanok vagyunk. Nem a pártatlanságra törekszünk, hanem arra, hogy anélkül alkossunk véleményt, hogy ebben minket bármilyen párt, kormány vagy nagyhatalmi szereplő befolyásolna. Nem tartjuk magunkat tévedhetetleneknek, de ez nem akadályoz meg minket abban, hogy gondolkodjunk, s szellemi tevékenységünk eredményét papírra vessük. Kapcsolat: korkep (kukac) korkep (pont) sk

Friss topikok

Linkblog

2012.04.22. 17:27 Király Zsolt (Körkép.sk)

Alojz Hlina: Bocsánatot kérek a magyaroktól Slota miatt

Alojz Hlina_2.jpg

Alojz Hlina újabb gesztust tett a magyarok felé. Bocsánatot kér a magyaroktól Slota miatt. Legújabb ötletét, mellyel a parlament ülésén készül előrukkolni, blogjában hozta nyilvánosságra. Ennek teljes fordítását közöljük az ő hozzájárulásával.

Korábban egyszer már bocsánatot kértem a magyaroktól Slota miatt. Ez Komáromban történt, 2009-ben. Akkor állampolgárként kértem bocsánatot. Mivel azóta parlamenti képviselővé választottak, bocsánatot kérek a magyaroktól még egyszer, immár honatyaként, a szlovák parlamentben.

Azért kérek tőlük bocsánatot, hogy olyan sokáig tartott, amíg Ján Slota távozása a szlovák politikából ennyi időt vett igénybe.

Bocsánatot kérek a magyaroktól, függetlenül attól, hogy Szlovákiában, Magyarországon, vagy a világ más táján élnek.

Sok időt töltöttem Kínában, ahol megtanultam, hogy soha nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy partnerednek, vagy ellenfelednek elveszed az arcát. Nem szabad elkövetni a megalázás, behódoltatás hibáját. Nem szabad elvenni az ellenfél méltóságát.

Ján Slota elrontott mindent, amit csak lehetett. Ezért bármilyen szlovák-magyar kiegyezésből örökre kizárta magát. Slota idejének vége.

Remélem, hogy egy új időszak elején vagyunk. A megértés és a kölcsönös tisztelet időszaka kezdődhet.

Bocsánatkérésemre a parlamentben kerül sor, a kormányprogram vitája alatt, annak külpolitikai fejezeténél. A hátam mögött szlovák lobogók lesznek. Azok a lobogók, melyek 18 évig politikustársaimnak a tárgyalóteremben nem hiányoztak.

Alojz Hlina (fordítás: Körkép.sk)

A frissen megválasztott szlovák honatya korábban a Körképen már többször publikált, az elhíresült EU-elnökség féle óriásszőnyeg kapcsán is

További ajánlott írások a témaban:

1. Alojz Hlina, a magyarokkal minden rendben

2. Alojz Hlina belovagol Budapestre

3. A nemzet Jancsija

4. Alojz Hlina levele a magyarokhoz. A térkép miatt

Ha tetszik a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország szlovákia magyarok slota sns bocsánatkérés ján alojz hlina


A bejegyzés trackback címe:

https://korkep.blog.hu/api/trackback/id/tr374466770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása